Om Pandora

Telium Sweden Pandora boxPandora rymmer 40 års samlad kompetens inom utveckling av radiokommunikation

Ända sedan Telium startade 1965 har vi haft fokus på att utveckla säker kommunikation genom kundunika lösningar. Föregångaren till Pandora skapade vi redan i slutet på 80-talet i ett projekt för Banverket, på uppdrag av Ericsson. Det handlade då om en portabel reläbas som tillfälligt skulle kunna ersätta en trasig kommunikationsstation utmed järnvägsspåren.

Tidiga med krossband
Redan på 90-talet gjorde vi en krossbandsutrustning till Ericssons C700 som skulle fungera som en länk till en bärbar komradio. Eftersom efterfrågan på mobil krossbandsutrustning kvarstår har utvecklingen fortsatt.

Svenska Kraftnät
2000 gjordes en prototyp som kallades Telium One åt Svenska Kraftnät för att prova Mobitex ihop med krossband och data. Svenska Kraftnät önskade sig ett rikstäckande system i en handenhet. Mobitex hade redan bästa räckvidden men fanns bara tillgänglig fast monterad i fordonet. Telium utvecklade då en handenhet som kunde kommunicera med Mobitex.

2003 startade Pandora-projektet på riktigt. Tillsammans med Svenska Kraftnät utvecklade Telium Molos Mobilt Lednings- och Sambandssystem för kriskommunikation där Pandora ingår som kommunikationsenhet.

Ständig utveckling
Pandora är en beprövad plattform som ständigt står under utveckling. Under åren har vi på Telium sett allt fler möjligheter med det här systemet. Många blåljusfordon fungerar med flera olika radiosystem som GSM, Mobitex, eget radionät, Intercom och Tetra. Genom Pandora har vi nu ett radiosystem som klarar av kommunikationen med ett enda handhavande. Renare, tydligare och säkrare förar-/användarmiljö. Samtidigt tycker vi inte att alla yrkesgrupper som använder radiokommunikation ska behöva vara experter på olika kommunikationstekniker. Vi har därför skapat ett enkelt verktyg för alla.

Kontakta oss för att höra vad Pandora kan göra för Er!

 
Telium Sweden AB, Sperlingsholmsvägen 23, 302 31 Halmstad.
035-16 61 00 - info@teliumsweden.se
.: Web Engine: Lizoft AB :.